lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Jotain uutta ois hauskaa...

Kun aamupäivällä kyllästyneenä katselin sähköpostini tulvaa, vaikka hyvin olenkin kansionut viestejä, ajattelin, että jotain uutta. Sitten luin Starkosin (kai oikealta nimeltään Jason Perkins) blogista, kuinka hän käyttää mm. Gmailia tiedonhallintaan. Ja se todella toimii. Kannattaa uhrata aikaa ja opetella Gmailin tehokäyttö, sillä tuo systeemi on aivan nerokas. Uskomattoman monipuolinen. Edelleenkin tärkeimmät viestini tulevat kotikoneelleni, mutta hallinnoin niitä Gmailissa. Suuri helpotus. Huom! Starkos on päivittänyt viestiään ja laittanut siihen mukaan valaisevia ruutukaappauksia.

Innostuin myös kokeilemaan, miten Googlen Talk ja Google Notebook toimivat ja JES! Talkin voi asentaa koneelle taustalla toimimaan niin, että aina kun tulee uusi viesti (ilmoittaa myös Gmailit) tai yhteydenotto, pieni ikkuna pongahtaa hetkeksi ilmoittamaan. Se on jopa nopeampi kuin Soneran tekstari eli kun saan Soneran sähköpostiin viestin, se ohjautuu myös Gmailiin ja molemmat ilmoittavat saapuneesta viestistä - Sonera kännykkään ja Gmail tietokoneelle. Nyt voin deletoida koneelle latautuvia viestejä reippaammin tuon Gmailin ansiosta ja viestivuoren kasvu vähenee. Muutenkin voisi miettiä viestintää... huomasin kansioidessani, miten kätevää on, jos otsikoi selkeästi viestit. Siihen kannattaa todella kiinnittää huomiota. Hyvä vinkki on opetustyössä, että samalla kurssilla aina otsikoi viestin alkuosan samalla tavalla.

Ja monia kehittelykeskusteluja mielestäni kannattaa toteuttaa blogilla. Suljetulla tai avoimella. Verkkopaula-kurssilla eräs opiskelijoista oli toteuttanut aivan nerokkaalla tavalla ammattikoulussa asiakkaalle toteutettavan projektin suljetussa blogissa. Kurssiryhmä, opettaja ja asiakas pääsevät mukaan prosessiin ja kehittelytyöhön (asiakas ei pääse Moodleen, jos työ tehdään siellä). Ja koko informaatio on tavoitettavissa missä tahansa, kun vain on pääsy verkkoon. Sähköposti ei pysty tähän. Viestit ovat yksityisten henkilöitten laatikoissa, epämääräisessä järjestyksessä epävisuaalisessa muodossa.

Tahtoo lisää tiedonhallinnan välineistöä!! Tulee mukava olo, kun saa virtuaaliseen liiteriin järjestystä. Ajatus pysyy kirkkaana niiden avustuksella. Tietotyössä pitää oppia ulkoistamaan asioita pois omasta päästä ja pitää oppia luottamaan kognitiivisiin työkaluihin. Varmistaminen on kaiken digitaalisen aineiston kanssa kätevää. Suurempi työ on suodattaa toisarvoinen pois. Tänään lipputan Googlelle! (Gmail-osoite muuten kielletään Euroopassa, saksalaisen vastarintaliikemiehen, Daniel Gierschin, toimesta.)

Ei kommentteja: