perjantaina, tammikuuta 22, 2010

Edukännyköitä lapsenlapsille

Toiveiden tynnyri auki: kuulin eilen, että on olemassa kännykkäsovellus, jolla saa tähtitaivaalle tähtäämällä tietoonsa tähtien nimet. Haluan lapsenlapselleni kännykän, joka liikennemerkkiin tähtäämällä kertoo liikennemerkin ja mitä jalankulkijan tai autoilijan pitää tehdä. Ja tietenkin sellaisen, joka opettaa tunnistamaan kaloja ja kasveja. Ja sellaisen, jolla voi harjoitella laskemaan ja laulamaan.

SPR:llä on ensiapuopas kännykkään. Voi kuvitella liudan mainioita oppaita, joille olisi enemmän käyttöä kännykässä kuin jossain kirjahyllyn takimmaisessa nurkassa, mistä ei ikinä löydä just sitä opasta, jonka tarvisi. Varsinkin oppaita, joita voisi ohjata kännykän kameralla tai puhumalla.

Niin että kun lapsenlapseni tulee kännykkäikään, niin meillä rahoittajilla saattaa olla suurempi hinku ostaa edukännykkä kuin viihdeluuri.

4 kommenttia:

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

Google Sky -ohjelma Androidille ei katso kännykän kamerasta ja tunnista tähtikuvioita, vaan katsoo GPS:llä ja kiihtyvyysantureilla sijaintinsa planeetalla ja suunnan, johon sitä osoitetaan. Ja piirtää sitten ruudulle tähtikuviot nimineen. Mutta hauska idea liikennemerkkien tunnistamisesta! Sekin olisi teknisesti jo ihan toteutettavissa.

Anne Rongas kirjoitti...

Jees kiitos, maallikolle asiantuntijakuvaus kääntyy maagiseksi tähtituotteeksi, kun vielä sattuu itse olemaan tähti-intoilija lapsuustyyliin, niin kuullun muuntuma oli valmis.

Sääli kaikille, joiden kotitaivaalla näkyy valosaastetta. Ja hyvää puolikuuta!

Mauri Åhlberg kirjoitti...

Annen "Toiveiden tynnyri auki: ... Haluan lapsenlapselleni kännykän ... joka opettaa tunnistamaan kaloja ja kasveja..."

Sellainen on syntymässä. Yleisimpiä luonnon kukkia, puita ja pensaita voi jo nyt nopeasti ja helposti tunnistaa LuontoPortin verkko-osoitteessa http://www.naturegate.net Suomen kalojen tunnistusohjelma on valmiina ja sitä esiteltiin 22.1.2010 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Kalojen tunnistamisen verkkoversion pitäisi avautua ilmaisena käyttöön lähiaikoina.

Anne Rongas kirjoitti...

Mainioita uutisia Mauri! Ja sitten kun nuo saadaan vielä kätevästi pakattua kännykkään ja laajennetun todellisuuden kamera-audio-viritelmiksi, niin wau!